Dakdekker

14.04.2017
|
Comments off
|
Dakdekker

U kunt het beste een dakdekker inhuren voor het aanleggen, beschermen en onderhouden van uw dak. Maar wat kost een dakdekker? Waar moet u rekening mee houden? Welke klussen kan een dakdekker het beste voor u uitvoeren? We vertellen het allemaal in dit artikel!

Kosten van een dakdekker

Met alleen loonkosten bent u nog niet rond met de kosten. U dient ook rekening te houden met materiaalkosten van bijvoorbeeld, isolatiemateriaal of materiaalkosten voor de dakbedekking zelf. Het is verstandig om de dakdekker een prijs te laten bereken per vierkante meter. Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent. Een dakdekker die per uur werkt heeft meer vrijheid qua werktempo en kunt u niet goed controleren. Houd zelf de touwtjes in handen en ga voor een prijs per vierkante meter.

U kunt contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte!

Klussen van een dakdekker

Er zijn verschillende dakklussen die u het beste kunt laten uitvoeren door een dakdekker. De meest voorkomende dakklussen zijn een dakrenovatie, een nieuw dak, een reparatie aan uw dak en het onderhoud.

Nieuw dak
Is uw dak toe aan vervanging of laat u een huis bouwen? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Onze dakdekkers kunnen alle klussen rondom het aanleggen van een nieuw dak voor u uitvoeren.

Dakrenovatie
Is uw dakbedekking toe aan vernieuwing? Onze professional haalt de oude laag van uw dak en legt er een nieuwe laag dakbedekking op. Het kan soms ook mogelijk zijn om over de oude laag te “overlagen”.

Dakreparatie 
Heeft u een lekkage in uw dak? Ook hier is een dakdekker geschikt voor. Dit kan gaan om een lekkage aan de afvoer of een scheurtje in uw dakbedekking. Laat dan HS Dakwerken een dakreparatie uitvoeren!

Onderhoud
In ons vorige artikel vertelde we al hoe belangrijk het onderhoud van uw dak is. Het is verstandig om dit te laten uitvoeren door een dakdekker. Op deze manier kunt u zo lang mogelijk van uw (nieuwe) dak blijven genieten!

Langere levensduur

Een plat dak is veel kwetsbaarder dan een pannendak. Een bitumen dakbedekking kan 20 tot 40 jaar mee gaan. Kunststof en rubber dakbedekkingen hebben een langere levensduur en vragen nauwelijks onderhoud.

Inspecteer twee keer per jaar 

Inspecteer, (of laat dit juist uitvoeren) het platte dak twee keer per jaar maar kies het juiste moment om de bedekking niet te beschadigen: in de zomer kan het erg zacht worden, terwijl het in de winter juist hard wordt. Bitumen veroudert door inwerking van zonlicht. Goede afscherming tegen zonlicht bepaalt dan ook in hoge mate de levensduur van dakbedekking.

Dakranden slijten het snelst 

Opstaande dakranden hebben meer te lijden van weer en wind dan vlakliggende dakbedekking. De schutlaag van leislag verweert (verdwijnt) en de UV-straling veroorzaakt ontbinding van het bitumineuze materiaal waardoor de regen het ontbonden materiaal wegspoelt, daardoor oxideert het onderliggende materiaal weer. Afhankelijk van het type dakbedekking is opnieuw instrooien om de 7 tot 10 jaar nodig. Zo’n 3 tot 5 jaar later heeft de dakrand een nieuwe laag dakbedekking nodig.

Zorg voor de beschermlaag 

Bij dakbedekking met een leislag is de bitumen al enigzins beschermd, als u kiest voor zonnepanelen bijvoorbeeld is het beter voor de levensduur van de dakbedekking om een grindlaag aan te brengen. Deze beschermt natuurlijk extra tegen de UV-straling.

U kunt contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte!

Let bij een plat dak op:
– De aansluitingen van het dak op de regenwaterafvoeren; bij een plat dak die plaatsen waar water blijft staan (algaangroei/verwering)
– De aansluitingen van het dak op opgaande muren (meestal met loodslabben waterdicht afgewerkt)
– Optrekkend water. Dit kan het geval zijn bij lage dakopstanden en plasvorming. Til ter controle na een regenbui een loodslabbe op
– Stuiknaden van daktrimmen. Veelal zijn hier al van afstand lekstrepen te zien.

Bent u op zoek naar een dakdekker? Neem dan contact met ons op!

Comments are closed.

Geverifieerd door MonsterInsights