Het waterdicht maken van uw dak

17.03.2017
|
Comments off
|
Dakbedekking Eindhoven

Het waterdicht maken van uw dak

Het is belangrijk om uw dak waterdicht te maken. Uw dak krijgt het hele jaar door met verschillende weersomstandigheden te maken, zoals wind, regenbuien, hagelbuien, sneeuw, maar ook felle zon. Deze weersinvloeden zorgen voor afbraak van uw dak en kunnen lekkages veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de goede dakbedekking te kiezen. Wij vertellen de verschillende soorten!

Waterdicht maken: platte daken

De levensduur van een plak dat is vaak korter dan van een hellend dak, omdat een plat dak het zwaar te voorduren heeft qua weeromstandigheden. Bij een hellend dak glijdt de regen eenvoudig van het dak af, maar bij een plat dak moet de regen opdrogen. Wij maken gebruik van twee verschillende materialen die geschikt zijn om er voor te zorgen dat uw platte dak zo lang mogelijk mee gaat!

PVC
PCV is een dakbedekking van kunststof, is makkelijk te plaatsen en is bestendigd tegen alle weersinvloeden in Nederland. Dit materiaal is relatief minder vatbaar voor UV-straling en houdt uw huis lekker koel op warme dagen. Deze dakbedekking gaat ongeveer 25 jaar mee.

EPDM
EPDM, Ethyleen Dieen Monomeer Synthetisch rubber, is een dakbedekking die elastisch is en grote inscheurweerstand heeft. Het grote nadeel van EPDM is dat in de loop der jaar de weekmaker eruit gaat door de verschillende weersinvloeden. Hierdoor wordt het materiaal minder elastisch, waardoor er sneller scheuren komen.

Waterdicht maken: hellende daken

In Nederland zien we het vaakst een hellend dak terug op de huizen. Deze daken gaan een stuk langer mee en er zijn een tal aan verschillende soorten stijlen. Dakpannen worden al eeuwenlang gebruikt voor het waterdicht maken van daken. Wij verzorgen daken met keramische dakpannen en betondakpannen.

Keramische dakpannen
Keramische dakpannen worden gemaakt door klei op hoge temperatuur te bakken. Deze kleidakpannen kunnen in elke gewenste kleur worden gemaakt, waardoor er vele stijlmogelijkheden zijn. Dit type dakdekking gaat maar liefst 50 tot 100 jaar lang mee.

Betondakpannen
In tegen stelling tot de keramische dakpannen hebben deze dakpannen een kortere geschiedenis. Tegenwoordig worden ze gemaakt van een mortel van rivierzand, hoogovencement en anorganische pigmenten. Door toevoeging van metaaloxiden ontstaat een gekleurde betonpan. Deze daken gaan ongeveer 25 jaar lang mee, maar een beschermlaag kan de levensduur verlengen.

Neem contact op voor de overige informatie over het waterdicht maken van uw (nieuwe) dak!

Comments are closed.

Geverifieerd door MonsterInsights