Platte daken

Een lekkend dak is de schrik van elke huiseigenaar. Nattigheid krijgt daardoor kans om binnen te dringen en onderdelen van het pand aan te tasten, zoals plafonds, muren etc. Bijtijds vervangen en onderhouden van zinken goten en bedekkingen van bijv. dakkapellen en erkers is daarom van groot belang voor het behoud van uw huis of kantoor.

Lekkages zijn vervelend en brengen altijd schade aan de constructie eronder. Daarom hebben meldingen van lekkages bij ons altijd voorrang zodat de schade beperkt blijft en u als klant tevreden zal zijn.

Bij bitumineuze, ook wel platte- of baan vormige daken zijn de meest gebruikte materialen APP en SBS dakrollen (zwart met leislag). Wij werken met gemodificeerde dakbedekkings rollen van A kwaliteit en leveren uitsluitend kwaliteitswerk af.

Ook het vervangen van dakbeschot en de boeidelen. Isolatie PIRof PUR met diverse dikten op of onder de bedekking behoord tot de mogelijkheid. We hebben veel ervaring en kennis met de toepassing hiervan op het gebied van condensatie. Uiteraard verzorgen wij ook het milieuvriendelijk afvoeren van het oude materiaal.

Ook het leveren en aanbrengen van nieuw zink, lood of koper behoord tot de mogelijkheden.

Een groen dak: wat is dat nou eigenlijk en wat mis ik als ik het niet heb

Een groen dak is een dak met plantjes erop. Vaak wordt gekozen voor Sedum omdat het een vetplantje is dat veel weersomstandigheden aankan, niet diep wortelt en weinig onderhoud nodig heeft. Bovendien bloeit Sedum leuk.

Comfort en rust en lagere stookkosten door goede isolatie

Op een normaal dak kan het in de zomerzon wel 70 °C worden. De planten op een groen dak zorgen er zelf voor dat de temperatuur nooit boven de 37 °C uit stijgt. Je huis blijft in de zomer dus lekker koel. In de winter zorgt de laag planten juist voor een betere isolatie, en stook je tot wel 23% minder dan normaal. Warmte stijgt immer op, maar kan veel minder goed ontsnappen door een groen dak. Als extra bonus isoleert een dak vol plantjes ook veel beter tegen geluid.

Al die plantjes op het dak zetten Co2 en water met behulp van zonlicht om in zuurstof. Per 5 daken met Sedum compenseer je voor de uitstoot van één auto. Daarnaast neemt een Sedumdak ook veel fijnstof op uit de lucht. Fijnstof is luchtvervuiling en slecht voor de gezondheid. Met name om grote steden kunnen groene daken de luchtkwaliteit sterk verbeteren

Dakbescherming

Een dak gaat niet eeuwig mee. Het kan slijten onder invloed van het weer. Het groen beschermt uw dakbedekking beter tegen weersinvloeden. Een Sedumdak gaat tot wel 3 maal langer mee dan een normaal dak. Je hoeft niet bang te zijn dat de wortels het dak aantasten. Speciaal daarvoor wordt er eerst een goede beschermlaag gelegd.

Afvoer van water

Bij regenval neemt een groendak direct veel van het gevallen water op, waardoor er veel minder water afgevoerd hoeft te worden via de regenpijp en uiteindelijk via de riolering. Het water dat nog van het dak komt, is dusdanig gezuiverd, dat je het kunt opvangen en bijvoorbeeld kunt gebruiken voor schoonmaken.

Geverifieerd door MonsterInsights