Platte daken

Een lekkend dak is de schrik van elke huiseigenaar. Nattigheid krijgt daardoor kans om binnen te dringen en onderdelen van het pand aan te tasten, zoals plafonds, muren etc. Bijtijds vervangen en onderhouden van zinken goten en bedekkingen van bijv. dakkapellen en erkers is daarom van groot belang voor het behoud van uw huis of kantoor.

Lekkages zijn vervelend en brengen altijd schade aan de constructie eronder. Daarom hebben meldingen van lekkages bij ons altijd voorrang zodat de schade beperkt blijft en u als klant tevreden zal zijn.

Bij bitumineuze, ook wel platte- of baan vormige daken zijn de meest gebruikte materialen APP en SBS dakrollen (zwart met leislag). Wij werken met gemodificeerde dakbedekkings rollen van A kwaliteit en leveren uitsluitend kwaliteitswerk af.

Ook het vervangen van dakbeschot en de boeidelen. Isolatie PIR of PUR met diverse dikten op of onder de bedekking behoord tot de mogelijkheid. We hebben veel ervaring en kennis met de toepassing hiervan op het gebied van condensatie. Uiteraard verzorgen wij ook het milieuvriendelijk afvoeren van het oude materiaal.

Van uw platte daken kunnen wij ook een zonnig dakterras met tegels of Bankirai maken met een eigen opgang en goedgekeurd hekwerk.Ook het leveren en aanbrengen van nieuw zink, lood of koper behoord tot de mogelijkheden.

Kunststof (EPDM) daken

EPDM (Ethyleen Dieen Monomeer Synthetisch rubber) is een dakbedekking die zeer elastisch is, een grote inscheurweerstand heeft en geschikt is voor zeer gevarieerde temperaturen. EPDM folie is sterk, bevat geen weekmakers, en is verwerkbaar bij zeer lage temperaturen (-40gr tot + 100 gr. C), zeer goed bestendig tegen UV-straling.   EPDM dakbedekking kan op nagenoeg alle ondergronden worden aangebracht echter niet direct over oude mastiek dakbedekking, hiervoor dient de mastiek dakbedekking te worden verwijderd of er dient eventueel een scheidingslaag te worden toegepast. Een EPDM folie kan des gewenst vooraf in de fabriek op maat gemaakt worden waarna het op het dak in een keer kan worden uitgevouwen.Bij vervanging is het materiaal 100% te hergebruiken. Daarmee is EPDM minder milieubelastend dan vele andere soorten dakbedekking. Bestand tegen worteldoorgroei,tegen zure regen en andere normaal voorkomende chemische en biologische invloeden. Het aanbrengen van EPDM dakbedekkingen vereist een geheel ander werkdiscipline dan bij bitumineuze systemen. Wij hebben hierin jarenlange ervaring.

PVC  (volgens heteluchtverwarming)  

PVC is een weekgemaakte polyvinylchloride. Deze dakbedekking is in principe altijd toe te passen.  PVC-dakbedekking is goed bestand tegen chemicaliën, maar wordt daarentegen wel aangetast door organische oplosmiddelen zoals aardolieproducten, bijvoorbeeld bitumen en polystyreen. Daarom worden dakbanen van PVC nooit direct op een bitumen of polystyreen ondergrond aangebracht; er zit altijd een scheidingslaag tussen. De minimale dikte van PVC-banen is 1,2 mm. De breedte varieert sterk: van 700 mm. tot 3.000 mm. De dakbanen worden in zowel gewapende als ongewapende uitvoering geleverd. Ze worden toegepast in losliggende geballaste én mechanisch bevestigde dakbedekkingssystemen.