Dakonderhoud

7.12.2017
|
Comments off
|
Dakonderhoud

Dakonderhoud is het hele jaar van groot belang om lekkages en andere problemen te voorkomen. Daarnaast verlengt het de levensduur van uw dak. Nu de winter eraan komt is onderhoud aan uw dak nog belangrijker. In de winter is er namelijk meer kans op problemen aan uw dak door de weersomstandigheden, zoals regen, vorst en harde wind.

Dakonderhoud in de winter

In winter is het erg belangrijk om uw dak goed in de gaten te houden en te laten onderhouden. Zeker daken die ouder dan 10 jaar zijn, in het bijzonder platte daken, moeten in deze periode extra in de gaten worden gehouden. Het voorkomt lekkages of andere problemen aan uw dak. Heeft u hulp nodig bij het onderhoud van uw dak? Wij adviseren u graag!

Wat kunt u zelf doen voor het onderhoud van uw dak in de winter?

Sneeuw
Mocht er dit jaar sneeuw vallen in Nederland, is het belangrijk dat de sneeuw zo veel en zo snel mogelijk van uw dak wordt afgehaald. Dit kunt u gewoon eenvoudig doen met een bezem. Denk hierbij niet alleen aan het dak van uw woning, maar ook van de carport of het schuurtje. Sneeuw dooit namelijk van bovenaf waardoor het water op een hoger punt, als vlak op de dakbedekking, op plekken komt waar normaal geen water komt. Die plekken dienen goed dicht te zijn en gecontroleerd te worden.

Waterafvoer
Daarnaast is het belangrijk om de waterafvoer en hemelwaterleidingen van uw dak goed in de gaten te houden. Zorg ervoor dat het smeltwater eenvoudig afgevoerd kan worden door de afvoer en leidingen vrij te houden.

Nokvorst
Heeft uw woning of pand een hellend dak? Dan beschik deze over een nokvorst. De nokvorst zit op de grens van de twee dakhelften die op de top samenkomen. Het werkt niet alleen uw dak prachtig af, maar dient als waterafdichting. In de winter er is de kans dat hier scheuren in komen door het vriezen en ontdooien. Houd deze daarom goed in de gaten, zodat u eventuele lekkages voorkomt.

Wat moet u vooral niet doen?

Bij ijs zout of andere bijtende middelen gebruiken
Als er ijs op de weg ligt, wordt er zout gebruikt om de weg weer vrij te maken voor voetgangers, fietsers en auto’s. Bij een dak werkt dat niet zo. Als u zout of andere bijtende middelen gebruikt op uw dak, beschadigt u de beschermde laag van uw dakbedekking. Deze wordt aangetast en dit kan meer schade veroorzaken.

Dakonderhoud door HS Dakwerken

Wilt u graag uw dak laten inspecteren of voorzien van een onderhoudsbeurt? Wij staan bekend om onze goede service, bieden u de beste prijskwaliteitverhouding en ons team bestaat uit gedreven professionals. U kunt ons altijd om een deskundig en persoonlijk advies vragen. Neem nu contact op voor meer informatie of maak direct een vrijblijvende afspraak met ons!

Comments are closed.

Geverifieerd door MonsterInsights