Boeiboord laten vervangen

13.07.2017
|
Comments off
|
Boeiboord

Heeft u net een aanbouw laten bouwen of zijn uw boeiboorden aan vervanging toe? Bij HS Dakwerken bent u dan aan het juiste adres! Wij hebben jarenlange ervaring in boeiboorden, waardoor we u snel en effectief kunnen helpen.

Wat is een boeiboord?

We kunnen ons best voorstellen dat het onduidelijk is wat een boeiboord precies is. We leggen het daarom graag voor u uit! Een boeiboord is de plank tussen de muren en het dak. De afwerking van de dakrand of dakgoot. Deze zijn bedoeld voor een mooi zicht, maar het allerbelangrijkste, om regen en wind tegen te houden. Zo voorkomt u lekkages met de nodige schade.

Het materiaal

Vroeger werd er vaak gebruik gemaakt van hout bij het aanbrengen van de boeiboorden. Hout is erg karakteristiek en mooi. Een nadeel aan het hout is dat het onderhoud lastig is om zelf te doen en uitbesteden is erg duur. Daarom wordt er tegenwoordig vaak gebruik gemaakt van kunststof. Het kunststof dat wordt hiervoor wordt gebruikt is Trespa. Trespa wordt steeds vaker gebruikt, omdat dit een soort materiaal is dat minder verweert en duurzaam is.

Hoe zit het met de dakgoten?

In principe kunt u de dakgoten hergebruiken wanneer de boeiboorden op de dezelfde hoogte komen. Wij raden u daarom aan, zolang uw dakgoten nog goed zijn, deze gewoon te hergebruiken. Wij kunnen de dakgoten eenvoudig loskoppelen en opnieuw gebruiken. De keuze tussen kunststof of hout is hier niet van belang.

Heeft u interesse?

Neem gerust even contact met ons op voor uw verdere vragen of een vrijblijvende offerte. We bespreken graag al uw wensen door, zodat we samen tot een prachtig eindresultaat komen.

Comments are closed.

Geverifieerd door MonsterInsights