Bitumen dakbedekking

17.08.2017
|
Comments off
|
Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking wordt al jarenlang gebruikt en dat is niet voor niets! Dit materiaal is uiterst geschikt voor dakbedekking, omdat het waterdicht en ijzersterk is, bestand is tegen chemische stoffen en het een grote kleefkracht heeft op diverse materialen. We vertellen u er alles over in dit artikel!

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking wordt al eeuwenlange gebruikt. Vroeger werd bitumen aangebracht om de buitenkant van een schip waterdicht te maken. Dit materiaal wordt nog steeds gebruikt en de meeste platte daken in Nederland worden hier ook van gemaakt.

Eigenschappen bitumen

We noemden het al even, maar bitumen heeft een hoop positieve eigenschappen, waardoor dit materiaal ideaal is als dakbedekking. Het is namelijk ijzersterk en waterdicht materiaal, bestand tegen chemische stoffen en heeft een grote kleefkracht op verschillende materialen. Dit maakt het materiaal erg goed geschikt tegen alle Nederlandse weersinvloeden.

Nadelen dakbedekking

Uiteraard zitten er ook een aantal nadelen aan bitumen. Zo is dit materiaal slecht bestendigd tegen UV en zuurstof en is het niet elastisch. Gelukkig bieden we daar ook weer oplossingen voor!

Bewerking dakbedekking: APP of SBS

Wanneer de dakbedekking is bewerkt met Atactisch PolyPropyleen, zorgt dit ervoor dat het bitumen soepeler en buigzamer is. Dit is goed voor temperatuurschommelingen. Daarnaast wordt uw dak UV-bestendig en heeft het weinig onderhoud nodig door de APP.

U kunt er ook voor kiezen om uw dak te laten bewerken met Styreen Butadieen Styreen. Hierdoor wordt het bitumen soepeler en buigzamer en de kleefkracht wordt vergroot. Wel adviseren wij u om een laag kiezels over de dakbedekking neer te leggen, tegen de UV-stralingen.

Een langere levensduur

Het is belangrijk dat een dak ons goed beschermt tegen de verschillende weersomstandigheden, maar we willen natuurlijk ook dat ons dak lang meegaat. Allereerst is jaarlijks onderhoud van groot belang. Bladeren, mossen en algen moeten regelmatig worden verwijderd om schade aan uw dak te verkleinen. U kunt er ook voor kiezen om een groendak te laten aanbrengen. Hierdoor wordt u dakbedekking goed beschermd en het heeft een isolerend effect.

Interesse in een bitumen dakbedekking?

Heeft u nog vragen of bent u geïnteresseerd in een bitumen dakbedekking? Neem dan gerust even contact op. Wij beschikken over jarenlange ervaring en de juiste kennis om u goed te helpen! Wij werken met gemodificeerde dakbedekkingrollen van A kwaliteit en leveren uitsluitend kwaliteitswerk af.

Comments are closed.

Geverifieerd door MonsterInsights